A blogger

Harmadéves informatikus-hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Érdekli a fotózás, a trance és dance stílusú zene, valamint a filmek és sorozatok - nagyjából erről is szól blogja. E-mail

Add to Google

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Jano Labs. Make your own badge here.

Keresés

Friss olvasnivaló

Utolsó kommentek

Címkék

apple (11) a blog (12) blog (68) blogajánló (9) english (5) film (20) fotó (31) gödöllő (2) google (10) hellókarácsony (2) homár (16) időjárás (3) igo (4) iphone (3) iwiw (10) játék (3) jégeső (2) karib tenger 3 (2) kép (43) közélet (52) live (4) lost (6) macbook (4) pda (6) profi válaszol (7) reklám (9) shrek 3 (2) sorozat (9) subba (7) szakma (46) teszt (18) torrent (3) transformers (3) tv (14) vélemény (54) videó (22) zene (4) Címkefelhő

Feedek

10+1 popkornmozi nyárra

kedd, 2007. május 29. 20:11 Címkék: vélemény film kép karib tenger 3 shrek 3 transformers

Nem szántam hosszú bevezetőt ennek az írásnak, inkább lássuk a felhozatalt, magyar premier szerinti időrendben:

A Karib-tenger kalózai: A világ végén

eredeti cím: Pirates of the Caribbean: At World's End
hazai premier: május 23.
amerikai premier: május 19.

Ki ne lenne kíváncsi Jack Sparrow legújabb kalandjaira? Mondjuk a második részben nekem túl sok fantasy-elem volt, úgyhogy nem vállaltam volna be vakon ezt a részt, de az alkotók kevesebbet ígértek belőle, így jöhet. A szinkron viszont finoman szólva nem sikerült jóra, úgyhogy irány a MOM park, ahol feliratosan adják! Human kritikája itt olvasható, az előzetes meg az Apple oldalán. Utóbbi oldalon egy rövidke betekintés is van a kulisszák mögé.

Harmadik Shrek

eredeti cím: Shrek the Third
hazai premier: június 14.
amerikai premier: május 18.

Az ogre kalandjaira aki nem megy el, azzal valami gond van. A másodikra félve ültem be, mondván ilyen nagyszerű első rész után nem lehet jobbat csinálni. De ők tudtak. És most már nem hiszem, hogy a harmadikat el tudnák rontani. Jót röhögtem a szintén nyári filmekről szóló origos cikken, miszerint: "Ez egy ilyen kultusz 3D-s rajzfilm Amerikában, ami itthon nem annyira ismert szerintem. Én is csak onnan ismerem, hogy a nagynéném meghozta az első két részt DVD-n Németországból. Bár nem könnyű feladat, de érdemes ezeket beszerezni mindenkinek, mielőtt megnézi a harmadikat (...)" Hülye vagy. És akkor az áll a cikk felvezetőjében, hogy "Kérjük a hozzáértőket, hogy bocsássák meg a szerzőnek, ha néhol badarságokat beszél, mentségére szóljon, hogy nem nagyon ért a filmekhez." De akkor mi a f*szért ír filmes cikket? Mindenesetre aki kíváncsi az előzetesre, annak linkelem.

A legdrágább az életed

eredeti cím: Live Free or Die Hard
hazai premier: június 28.
amerikai premier: június 27.

A trailer látványa és pörgése megfogott, hát még az Örömóda és a helikopterlevadászás! Igaz, nem láttam az ezt megelőző részeket, de gondolom a történet szempontjából nem is lényeges. Egyszer azért sort kerítek rá - ha másért nem is, a Guyz Nite dal meghozta a kedvem.

Transformers

eredeti cím: Transformers
hazai premier: június 28. július 4.
amerikai premier: július 4.
július 3.

Be kell vallanom, elsőre teljesen hidegen hagyott a híre. Sőt, még röhögtem is rajta, mekkora hülyeség lesz. Aztán szép lassan megjött hozzá a kedvem. A bemutatója is elég látványos, Humannak moziban még jobban tetszett. És amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy Steven Spielberg az (egyik) executive producer, Michael Bay (Armageddon, Pearl Harbor) rendezi, és a Las Vegasból ismerős Josh Duhamel is főszereplő. És mekkora vicc, hogy majdnem egy héttel korábban jön a magyar bemutató, mint az amerikai! Ide vele!

Ocean's Thirteen: A játszma folytatódik

eredeti cím: Ocean's Thirteen
hazai premier: július 26.
amerikai premier: június 8.

Parádés szereposztás (Brad Pitt, George Clooney, Matt Damon, Al Pacino), Steven Soderbergh rendezi, pörgős sztori. Lehet hogy idióta története lesz, de egy forró nyári napon megér két órát egy hűs multiplexben.

L'ecsó

eredeti cím: Ratatouille
hazai premier: augusztus 2.
amerikai premier: június 29.

Franciaországban már februárban reklámozták a sífelvonókhoz beengedő kapukon, pedig ott is csak augusztusban érkezik. Gondolom főleg ők a célközönség, ugyanis Párizsban játszódik, ahol egerünk felcsap főszakácsnak. Nyilván ez a Pixar válasza a Dreamworks-féle Shrek 3-ra. Az Apple oldalán nem csak a bemutató, de a filmből egy 9 perces részlet is található.

A Simpson család - A film

eredeti cím: The Simpsons Movie
hazai premier: augusztus 9.
amerikai premier: július 27.

Nem is gondoltam volna, hogy itthon is ilyen hamar a mozikba kerül. A film alapja az USA-ban 1989-ben képernyőre került sorozat, melyet gondolom senkinek sem kell bemutatni - igaz itthon nem sokan nézhetik, maximum csak tudnak róla, hogy ilyen is létezik. Nemrég fejezték be a 18. évadot, melynek zárórésze volt a 400. Azért ez egyedülálló. És hogy milyen lesz A film? Kiderül. A hasonló kategóriájú South Park mozi jó volt... Néhány jelentbe be is lehet kukkantani.

Evan, a minden6ó

eredeti cím: Evan Almighty
hazai premier: valamikor augusztus 9.
amerikai premier: június 22.

Kár. Kár, hogy Jim Carrey nem szerepel benne. Se Jennifer Aniston. Mondjuk az okát nem tudom. De itt van Steve Carell (az előző részből, vagy a 40 éves szűzből lehet ismerős), Morgan Freeman (everyone knows) és az előző rész rendezője. Jó film lesz ez. Tipikusan az  "azt mondom a haveroknak hogy az öcsém akarta látni, pedig én cipeltem el" kategóriából való... Trailer.

Felkoppintva

eredeti cím: Knocked Up
hazai premier: október 4.
amerikai premier: június 1.

Sajnos az itthoni vetítés csúnyán kicsúszik a nyárból, pedig ott lenne a helye. Rated R, azaz "keményebb", mint a Live Free or Die Hard... Vagyis nem szégyellték kivágni bennhagyni a szexjeleneteket és a beszólásokat, amin egy vígjáték áll vagy bukik. Helyes. Egyébként viszonylag ismeretlen a film, de nem is írok sokat róla, mert a bemutatója mindent elárul. Én is ennek hatására soroltam a must-see kategóriába. "With a baby?" Szóval itt van a 40 éves szűz rendezője és Seth Rogen, aki trailer alapján egy állat...

Hopsz, most látom, hogy kikerült egy három perces részlet a forgatásról! Ami tulajdonképpen nem is az, de majd meglátjátok...

A Bourne ultimátum

eredeti cím: The Bourne Ultimatum
hazai premier: valamikor október
amerikai premier: augusztus 3.

És visszatér Jason Bourne, immár a harmadik résszel. Úgy látszik ez az év erről szól. A harmadik részekről. Aki nem látta volna, és jól megírt thrillerre vágyik, az gyorsan pótolja az első kettőt. Név szerint az első A Bourne rejtély, ezt követi A Bourne-csapda. Én már láttam, de nagyon nem emlékszek rá, úgyhogy újranézem. Human is ezt tette. Ja, és elvileg ez lesz a trilógia befejező része. Vagy a producerek vérszemet kapnak, és folytatják? Kitudja...

Good Luck Chuck

eredeti cím: Good Luck Chuck
hazai premier: még nincs
amerikai premier: augusztus 24.

És végül. A plusz egy, aminek még időpontja sincs sajnos. Hát ez egyrészt Jessica Albaval, másrészt a trailerrel vett meg. Kilóra. Hehe, és akkor egy kis bulvár: "Az egyik csókjelenet felvétele közben annyira hevesen koccant össze az ajka a partnerével (Dane Cook), hogy az egyik foga kitört, egy másikról pedig lepattant a fogzománc. "Az arcunk összeütközik, nem a leglassabb, legromantikusabb szerelmes jelenet." - mesélte Alba egy magazinnak a fogtörő smaciról." A film sztorija kiderül a fentebb linkelt bemutatóból, úgyhogy irány megnézni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://janolabs.blog.hu/api/trackback/id/tr9784455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása