A blogger

Harmadéves informatikus-hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Érdekli a fotózás, a trance és dance stílusú zene, valamint a filmek és sorozatok - nagyjából erről is szól blogja. E-mail

Add to Google

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Jano Labs. Make your own badge here.

Keresés

Friss olvasnivaló

Utolsó kommentek

Címkék

apple (11) a blog (12) blog (68) blogajánló (9) english (5) film (20) fotó (31) gödöllő (2) google (10) hellókarácsony (2) homár (16) időjárás (3) igo (4) iphone (3) iwiw (10) játék (3) jégeső (2) karib tenger 3 (2) kép (43) közélet (52) live (4) lost (6) macbook (4) pda (6) profi válaszol (7) reklám (9) shrek 3 (2) sorozat (9) subba (7) szakma (46) teszt (18) torrent (3) transformers (3) tv (14) vélemény (54) videó (22) zene (4) Címkefelhő

Feedek

Engedni kell a színvonalból...

szombat, 2008. június 14. 00:08 Címkék: blog vélemény tv sorozat lost közélet szakma

Úgy látszik, túl jól tudok kérdezni. Amikor Steve Ballmer Magyarországra érkezett, a Corvinus Egyetemen tartott előadása előtt az Origo stábja várta a Vendégszoba elnevezésű rovatába, melyben a meghívott vendégek élőben válaszolnak a chetelők kérdéseire. A látogatást megelőző napokban egy E-mail nyereményjátékot is hirdettek azok számára, akik nem tudtak gépközelbe férkőzni az adott időpontban - akárcsak én, mivel az előadás színhelyére siettem.

A kérdések megfogalmazásánál azt a triviális (de mint utóbb kiderült, mindenki által ignorált) alapgondolatot tartottam szem előtt, hogy olyanokat kell neki feltenni, amire ő és csak ő tud válaszolni. A listámon ilyenek szerepeltek, mint hogy mit csinál Bill Gates, mióta már a nem vesz részt a Microsoft mindennapi ügyeiben; mi a helyzet az MSN-en blokkolt Youtube linkekkel (ez elég friss hír volt); hogyan alakul a Yahoo felvásárlás és beleszólhat-e Carl Icahn; a Windows Home Server cheap és handsome, mégis használhatatlan; beszéljen kicsit az OOXML és az ODF párharcról; hogy is volt az a sztori a 899 millió eurós EU bírsággal; a Campus szerződés körüli bonyodalmak márciusban; jön-e külső Bluray olvasó az Xbox360-hoz így, a HDDVD bukása után; Európában mit tesz a Microsoft a konzolháború megnyeréséért; a Yahoo helyett jó lesz a Facebook vagy a Myspace; tévednek-e a cégek, amikor nem vezetik be a Vistát, ki fogja húzni az XP a kibővített életciklusát; valamint mondjon valami frankót a Windows Codename 7-ről. Ezek szerepeltek a vázlatok között, majd a lényeget kiemelve az alábbi levelet küldtem be az Origonak:

Dear Mr. Ballmer,

Thanks to the Origo staff, I plan to ask the following questions:

- Bill Gates stepped down since half a year. Despite does he show up sometimes at the office? Do you talk to him? Do you ask him for advice or his opinion?

- HD-DVD died thanks to Warner, but you were one of the supporters. I’ve heard you plan to sell Bluray drives for the Xbox360. Is that true?

- Microsoft had some bad luck recently. We know the story about Yahoo, the fight between OOXML and ODF, the Hungarian Campus programme or even the weak Xbox360 selling in Europe. How do you see the coming half year? We heard gossips about buying Facebook or Myspace (News Corp.). What can you tell us about those? Will Windows Codename 7 be a great success?

Thank you very much.

Best regards,
Jano Labs

Élőben nem akartam ezeket megkérdezni, mert az hülyén vette volna ki magát, ha az vendégszobában és az előadáson is elhangzik szó szerint ugyanaz a kérdés. Persze hiba volt, mert a chatelők érdeklődési köre egy átlag felhasználóé volt, amelyek megválaszolásához nem Steve Ballmert kell előszedni, hanem a szomszéd Lacikát, aki igaz óvódás, de ő szereli a falu összes számítógépét.

Na de amiért ez a post aktuális, az az AXN nyári Lost nyereményjátéka. Promóciós pólókért - az előbbihez hasonlóan - kérdéseket kellett kitalálni a sorozat producerének, Carlton Cuse-nak. Itt természetesen megint kitettem magamért, és nekiszegeztem egy igenis aktuális, engem érdeklő kérdést, melyre nem sokan tudnának válaszolni. Valamelyik nap vissza is látogattam elolvasni a hozzászólásokat, kíváncsi voltam mi érdekli a többieket. Ekkor futottam bele Simonka Péter kérdéseibe, aki feltehetőleg csak most ismerkedik az internettel, mivel honlapjául a http://nincsen/ címet jelölte meg, de nincs is ezzel baj. A baj azzal van, hogy nem csak az internettel, hanem a világgal is csak most ismerkedik, mivel kérdései az alábbiak: Hogyan készül a Lost? Tervezik-e kiadni a további évadokat DND-n? Oké, vannak emberek, akik ilyen kérdéseket intéznének a Lost produceréhez, de a mai bejegyzés szerint az AXN Simonka Péter kérdéseit találta a legjobbnak, és pólóval jutalmazza. Ez verte ki a biztosítékot, és írtam oda az alábbi hozzászólást:

Jano
2008 június 13. (péntek), 22:08

Nem mondják komolyan, hogy az itt olvasható Simonka Péter kérdések elérik a színvonalat, hogy feltegyék a Lost producerének?! A “Hogyan készült?” egy baromi általános kérdés, amiről könyveket lehet írni, és írtak is. Az Alexandria könyvkiadó gondozásában jelent meg magyar nyelven, a szerző Mark Cotta Vaz. A “tervezik-e kiadni DVD-n?” kérdés meg nem kérdés. Komolyan ér ez az ötlet egy pólót? Ezúton kérek elnézést az általam feltett kérdés miatt, gondolom túlkomplikáltam. Ezúton az lenne a kérdésem Carlton Cuse-hoz, ha Magyarországra érkezik, hogy hogyan érzi magát hazánkban. Köszönöm.

A dologhoz hozzá tartozik, hogy a kérdés csekély értelmet kap, ha Péter a magyar megjelenésre gondolt, ez esetben viszont rossz helyre célozza kérdését.

Szóval ez a helyzet. Én kérdezek túl jól, vagy a színvonal van ennyire mélyen? Miért nem rakják be a kérdéseimet a moderátorok?

szerk: Jött a válasz, miszerint nem minőség alapján választották ki a nyerteseket, hanem sorsolással. Remélem a feltett kérdéseket nem ugyanezzel a módszerrel szedik össze.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://janolabs.blog.hu/api/trackback/id/tr4519434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daveny 2008.06.14. 02:17:29

Ne húzd fel minden ilyenen magad.
Különben kitéped párszor a hajad mire PTZolinál átmész szoftvertechnológiából! :)

süti beállítások módosítása