A blogger

Harmadéves informatikus-hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Érdekli a fotózás, a trance és dance stílusú zene, valamint a filmek és sorozatok - nagyjából erről is szól blogja. E-mail

Add to Google

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Jano Labs. Make your own badge here.

Keresés

Friss olvasnivaló

Utolsó kommentek

Címkék

apple (11) a blog (12) blog (68) blogajánló (9) english (5) film (20) fotó (31) gödöllő (2) google (10) hellókarácsony (2) homár (16) időjárás (3) igo (4) iphone (3) iwiw (10) játék (3) jégeső (2) karib tenger 3 (2) kép (43) közélet (52) live (4) lost (6) macbook (4) pda (6) profi válaszol (7) reklám (9) shrek 3 (2) sorozat (9) subba (7) szakma (46) teszt (18) torrent (3) transformers (3) tv (14) vélemény (54) videó (22) zene (4) Címkefelhő

Feedek

Reklámfilm forgatásba botlottam

szombat, 2008. május 10. 21:49 Címkék: blog fotó vélemény reklám film közélet

Pénteken délután öt óra tájban hazafelé jövet forgatásba botlottam az Ipoly utcában. Mivel ráértem, megálltam kicsit (értsd: másfél órára) nézelődni, most pedig megosztanám élményeimet, akárcsak a Sorozatjunkie olvasók tették a Painkiller Jane forgatás után.

Az első jelenetben, amit láttam, egy sötétzöld Fiat kabrió és egy átlagos, ezüstszínű kocsi állt - a forgatókönyv szerint a dugóban - ahol az előbbiben ülő fazon Csááóóó! felkiáltással üdvözli a világot. Igen, könnyen kitalálható, a spot egy biztosítótársaságnak készült. A második jelenetben Helpdesk Enikő ült a számítógép mögött, és fogadta az előbb megismert ürge hívását, azzal a beköszönéssel, hogy Eljött a kötelezőváltás időszaka.

Reklámfilm forgatás az Ipoly utcában

Egyébként nagyon profi munkát láthattam: az egyik biztonsági őrrel, Tamással beszélgettem erről-arról. A mondottakból és a látottakból az alábbi kép állt össze: a helyszínen dolgozott 6-7 cég legalább 30 embere a forgatás alatt. Az előkészületek már csütörtök reggel kezdődtek: a Smira Media Guard emberei lezárták az Ipoly utca Kárpát utca és Pannónia utca közötti szakaszát (lásd Google Maps) - 24 órájuk volt a parkoló kocsikat kitessékelni, és újakat nem beengedni. Az érdemi munka valamikor péntek reggel kezdődhetett, melynek felszerelését a VisionTeam biztosította - honlapjuk egy rakás sz.., de a helyszínen elég profinak látszottak.

A sürgő forgó emberek nagy részéről könnyen meg lehetett állapítani, ki kicsoda: Rendező Iván ült a székében és nézte a monitort, néha megkérdezte mire várunk, és osztotta az embereket. Asszisztense volt kb. a legaktívabb, ő irányított mindenkit, rádión keresztül adta az utasításokat, ő mondogatta a szokásos Csendet! Videó! Felvétel! vezényszavakat. Volt még két (vagy talán 3) sminkes csaj, egyikük Robin Hood 2. évados esőköpenyben (Magyarországon forgatták ugyanis az említett sorozatot). Operatőr Laci egyértelmű volt, kicsoda, és mellette dolgozott a segédje. Volt egy srác, aki a csapóra írta az egyre növekvő snittszámokat, tartotta be minden felvétel elején, és csapott. Két jelenet között megjelent a cateringes csaj, és palacsintát hozott az embereknek. Tamás mondta, hogy napi háromszor kapnak kaját, finomat és eleget, amit a közelben parkoló két busz egyikében készítenek el.

A profizmus ellenére volt egy olyan érzésem, hogy nagyon lassan halad a produkció. Az ott töltött 90 perc alatt szerintem 2 percet se tett ki a rögzített nyersanyag. Volt egy kis álldogálás, eltűnt egy két ember, a rendezőt például 20 percig nem is láttam. A világítást és egyéb dolgokat viszont hamar szétkapták és összepakolták a már említett cég emberei. Egyvalamit nem értettem, és Tamás se tudta mi volt, ezért remélem, a kommentekbe leírja valaki: A felvétel végén a rendezőasszisztens a Keretet nézünk! utasítást adta ki, ekkor megfagyott a levegő, a kamerán bütyköltek valamit, majd a Keret tiszta, mára végeztünk! mondat után mindenki megnyugodva folytatta a pakolást. Mi a fene az a keret?

Szóval kíváncsian várom a reklámspotot, vajon hogy fog visszaköszönni a képernyőről... Tamás már nem is néz tévét, mert zavarja, hogy eszébe jutnak a forgatás körülményei és helyszínei, vajon én is így leszek vele?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://janolabs.blog.hu/api/trackback/id/tr43462990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jano Labs · http://janolabs.blog.hu/ 2008.05.13. 01:46:59

E-mailben kaptam választ:
"Amúgy a kaput nézünk azt jelenti, hogy a felvétel végén az operatőr megnézi az optikát, hogy abban nem volt-e valami apró szennyeződés, ami ronthatott volna a felvétel minőségén. Szinte kizárt a dolog, de így szabályos, nagy baj lenne, ha nem ott a helyszínen derülne ki, ahol még újre lehet venni a snittet."

p 2008.11.19. 12:52:34

szia jano!
jó volt olvasni a cégemről!
amugy nagyon rendben van az oldalad!
további sok sikert!
Smira Média Guard Kft
P.

süti beállítások módosítása