A blogger

Harmadéves informatikus-hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Érdekli a fotózás, a trance és dance stílusú zene, valamint a filmek és sorozatok - nagyjából erről is szól blogja. E-mail

Add to Google

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Jano Labs. Make your own badge here.

Keresés

Friss olvasnivaló

Utolsó kommentek

Címkék

apple (11) a blog (12) blog (68) blogajánló (9) english (5) film (20) fotó (31) gödöllő (2) google (10) hellókarácsony (2) homár (16) időjárás (3) igo (4) iphone (3) iwiw (10) játék (3) jégeső (2) karib tenger 3 (2) kép (43) közélet (52) live (4) lost (6) macbook (4) pda (6) profi válaszol (7) reklám (9) shrek 3 (2) sorozat (9) subba (7) szakma (46) teszt (18) torrent (3) transformers (3) tv (14) vélemény (54) videó (22) zene (4) Címkefelhő

Feedek

Remek iWiW fejlesztés: PicLens támogatás

vasárnap, 2008. március 30. 08:52 Címkék: iwiw vélemény teszt kép videó szakma

Néhány órával ezelőtt, az egyelőre kevés látogatóval, de letisztult designnal rendelkező, negyedik új helyre költöző iWiW gépház blogon jelentették be a PicLens IE/Firefox beépülő támogatását.

Kicsit félve próbáltam ki a közelemben lévő, lassú, 1GHz-es Duron gépen, de nem találtam szavakat! Fél pillanat alatt megszerettem a szoftvert és az eddigi, nem ismeréséből fakadó időpocsékoláson idegeskedtem.

A kiegészítő a főbb internetes albumokból (Flickr, Google PicasaWeb), a keresők képtalálataiból, vagy akármilyen RSS feedből - erre épít az iWiW is - készít teljes képernyős, bámulatos könnyedséggel lapozható és átnézhető albumot. Ide-oda cikázhatunk a fotók között, akár a fent látható 3 soros elrendezésben, akár a klasszikus slideshow módban. Először a képek nagyon durva, csúnya minőségben töltődnek le, és csak a kiválasztásukkor kapjuk meg teljes pompájukban. Sajnos, amint továbblépünk, a minőség leromlik, holott a kép már megérkezett a számítógépünkre. Ezt jó lenne kijavítaniuk a fejlesztőknek - beállítási panelt egyáltalán nem találtam.

A PicLens sebessége döbbenetes, még ezen a rendszeren is, ahol néha a Firefox fülek közötti váltással is gondok adódnak... A kezelőfelület csillog-villog, alul tükröződik, Maces precizitással működik minden. A korábban bemutatott Microsoftos Seadragon technológiára emlékeztet a működése. Egy nagyjából 200 fotós Flickr albumot pillanatok alatt betöltött, a slideshow pedig néhány esettől eltekintve folyamatos volt: egy kép megjelenítése alatt letöltődött a következő - teljes méretében.

Az iWiW-es képeket nem lesz ilyen lélegzetelállító élmény böngészgetni, mert nem szokás (és nincs is rá lehetőség) kb. 10-nél több fotót kirakni, de így is jelentős időt lehet ebben a nézetben megtakarítani! Remek szoftver, Cooliris, remek fejlesztés, iWiW, köszönjük!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://janolabs.blog.hu/api/trackback/id/tr71402793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani · http://janika.freeblog.hu 2008.03.30. 21:28:57

Tényleg nagyon klassz, csak azt nem értem, az iwiw lapján miért nem jelzik ?

BendePapi · http://iwiw.blogter.hu/ 2008.04.01. 22:05:38

Jelzik azt, a hivatalos blogon. Amúgy az új durranásról olvastál már?

Importálj iWiW képeket mobilra!
Katt -> iwiw.blogter.hu/?post_id=258406

süti beállítások módosítása