A blogger

Harmadéves informatikus-hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Érdekli a fotózás, a trance és dance stílusú zene, valamint a filmek és sorozatok - nagyjából erről is szól blogja. E-mail

Add to Google

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Jano Labs. Make your own badge here.

Keresés

Friss olvasnivaló

Utolsó kommentek

Címkék

apple (11) a blog (12) blog (68) blogajánló (9) english (5) film (20) fotó (31) gödöllő (2) google (10) hellókarácsony (2) homár (16) időjárás (3) igo (4) iphone (3) iwiw (10) játék (3) jégeső (2) karib tenger 3 (2) kép (43) közélet (52) live (4) lost (6) macbook (4) pda (6) profi válaszol (7) reklám (9) shrek 3 (2) sorozat (9) subba (7) szakma (46) teszt (18) torrent (3) transformers (3) tv (14) vélemény (54) videó (22) zene (4) Címkefelhő

Feedek

Lost?

szombat, 2007. május 26. 20:39 Címkék: vélemény tv sorozat kép lost

Először is szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy aki még nem látta a Lost (Eltűntek) 3. évadát végig, azaz nem követi az amerikai műsorrendet, az saját érdekében ne nagyon olvasson tovább, mert itt bizony spoiler hegyek lesznek...

Hát igen, megint jól átvertek a készítők. Ugyan voltak utalások, hogy a visszaemlékezés (flashback) tulajdonképpen nem visszaemlékezés, de nekem mégis csak a végén esett le. Jack szakálla és a RAZR mobil végig gyanús volt, de mégsem gondoltam volna erre. A temetkezési iroda neve viszont egyértelműen utal rá, hogy ez a jövőben történik, ugyanis a Hoffs/Drawlar egy anagramma, azaz a betűket más sorrendbe rendezve: flash forward. És a végén kiderül, hogy minden túlélő kapott egy gold ticketet az Oceanic Airlinestól.

Visszatérve a készítőkre: az adás előtt (sajnálattal) közölték a rajongókkal, hogy bizony pár karakter meghal az évad végére.. A rész nézése közben persze nyugtázzuk, hogy Desmond, Charlie, Bernard, Jin és Sayid meghalnak, erre a végére kiderül, hogy csak Charlie halt meg a túlélők közül, valamint pár névtelen Other és az egyik vezérük, Tom. Így a fináléra amúgy összekapták magukat a szereplők, ugyanis még régebben szívesen megváltam volna Charlietól és/vagy Hurleytől, de mostanra belopták magukat a szívembe - Craig is ezen a véleményen van a kommentelők közül.

Most pedig néhány tévhit eloszlatása következik a fináléval kapcsolatban. Végigolvastam human és winnie posztját, valamint azok hozzászólásait, és az ott talált kérdésekre keressük a válszt - ideális annak, aki nem akarja magát átrágni a sokszáz kommenten.

  • Miért nem kívülről zárta be Charlie az ajtót? Mert Desmond látomásában az volt, hogy megfullad, majd jön a helikopter és megmenti Clairet és Aaront. Ennek így kellett történnie. Egy másik verzió, ami már filozófiai mélységű, hogy nincs szabad akarat. A jövő adott, minden pontosan el van tervezve - ezt látja Desmond. Mi csak azt hisszük, hogy dönthetünk. Ezt támasztja alá Charlie ujjaira írt szó, még az első évadból: FATE.
  • Jack apja él? Nem. Kétszer kerül elő a téma: először a gyógyszertárban. Jack egyértelműen hazudik, mert mikor a gyógyszerész fel akarja hívni az irodáját, Jack kiborul és elmegy. Amikor meg Dr. Hammilnak mondja, hogy hasonlítsuk össze a fater és az ő alkoholszintjét, akkor Rob eléggé furcsán néz, Jackben meg van pár whiskey. Ez a tény is azt bizonyítja, amit már a készítők régóta hangsúlyoznak: a sziget nem purgatórium, nem pokol, mert a karakterek teljes valójukból vannak ott. Ja, és nincs időutazásos kavar sem, de erről majd később.
  • Ki van a koporsóban? Na, ez egy jó kérdés. Először is az újságcikket persze direkt úgy mutatták, hogy ne lehessen elolvasni. Annyi azért kivehető, hogy man found. Jelenlegi ismereteink szerint Ben. Valószínűleg ő lenne az, akinek a temetésére nem sokan lennének kíváncsiak a túlélők közül. Jack meg azért tervezhette el az öngyilkosságot a halálhíre hallatán, mert vissza akart térni a szigetre, amit ugye nehéz megtalálni. Ben lett volna az utolsó támpontja, de már ő sincs. Érdekes kérdés még a koporsó mérete. Walt lenne az? Egy biztos, nem Hurley! :) Persze lehet olyan karakter is, akit még nem ismerünk.
  • A második évad utolsó percében, amikor a havas mező közepén a két srác műszere jelez, és szól Pennynek, az annak hatására volt, hogy most Charlie kikapcsolta a zavarást? Nem. A srácoknak elektromágneses szenzitivitást jelzett a műszer, ami egyértelmű hogy a hatch felrobbantásával függ össze. És miért ült Penny épp a kamera előtt, amikor lekapcsolódott a védelem? Mert így jött ki jól a sorozat sztoriját tekintve. Filmes húzás, ezen nem kell fennakadni. Kb. ugyanazért, amiért nem mutatják a túlélőket sz*rás közben.
  • Mit akarhat Naomi csapata? Na erre már nem lehet egyértelmű választ adni.. Valószínűleg nem a túlélők kellenek nekik, hanem maga a sziget. Az elméletekről meg majd nyitok egy külön posztot.

Zárásképpen néhány olvasnivaló: Damon Lindelof interjú és a zárórészhez kapcsolódó elméletek. Ezekről majd amúgy én is írok egy bejegyzést, úgyhogy alant a kommentekben csak ehhez a részhez kapcsolódó dolgokról menjen a vita! ;)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://janolabs.blog.hu/api/trackback/id/tr2387135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dávid · http://mkm,mk 2008.08.15. 12:20:29

sziasztok most akkor lessz a tv ében a lost 4. évada ? köszi!

süti beállítások módosítása