A blogger

Harmadéves informatikus-hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Érdekli a fotózás, a trance és dance stílusú zene, valamint a filmek és sorozatok - nagyjából erről is szól blogja. E-mail

Add to Google

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Jano Labs. Make your own badge here.

Keresés

Friss olvasnivaló

Utolsó kommentek

Címkék

apple (11) a blog (12) blog (68) blogajánló (9) english (5) film (20) fotó (31) gödöllő (2) google (10) hellókarácsony (2) homár (16) időjárás (3) igo (4) iphone (3) iwiw (10) játék (3) jégeső (2) karib tenger 3 (2) kép (43) közélet (52) live (4) lost (6) macbook (4) pda (6) profi válaszol (7) reklám (9) shrek 3 (2) sorozat (9) subba (7) szakma (46) teszt (18) torrent (3) transformers (3) tv (14) vélemény (54) videó (22) zene (4) Címkefelhő

Feedek

Immigrants - Jóska menni Amerika világpremier

csütörtök, 2008. október 30. 02:58 Címkék: blog fotó vélemény teszt film közélet

Budapest, MOM Park, 2008. október 28., 20:00. Az FHM jóvoltából, két jegy birtokában - nyertem -, ott lehettem az Immigrants - Jóska menni Amerika világpremierjén. Az animációs film magyar kötődése (a készítő: Csupó Gábor) miatt Magyarországon, magyar szinkronnal mutatták be először a világon.

Magát a filmet középszerűnek találtam, semmi nagy dobás, vagy indok az ismételt megtekintésre nem volt benne. A kreditek lepörgése után halk, gyorsan elhaló taps következett, mely szintén ilyesmire utal. Többet erről nem is írnék, remek kritika van az origon.

Ami persze érdekesebb volt, az a felhajtás. Itt voltak a magyar hangok, Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Hujber Ferenc, Reviczky Gábor...

... Kapócs Zsóka...

... Kálloy Molnár Péter...

... és természetesen az ötletgazda, Csupó Gábor. Valamint voltak még...

... fotósok...

... lányok (nem mellesleg én)...

... Ja, meg a juj.hu (na meg szintén lányok. vagyis lány.).

2 komment

Goldenblog 2008, Komplex kategória

csütörtök, 2008. július 31. 23:46 Címkék: vélemény goldenblog a blog

Na igen, ahogy az tavaly is volt - két poszt júliusban, egy augusztusban -, idén nyárra sem várható nagy pörgés a blogon. De hát ha már tavaly nem sikerült nevezni a Goldenblokkra, idén örömmel konstatáltam, hogy a "sokkal szigorúbb előszűrésen" is átment a blog az idei Goldenblokk verseny Komplex kategóriában!

Én pedig kapom ma az E-mailt, hogy zsűritag lettem. Na, majd hétvégén átnyálazom a másik 176 jelölt blohját. Addig is szavazzatok a Mainstream kategóriában!

Szólj hozzá!

A Profi válaszol #7 dupla, évadzáró

szerda, 2008. június 25. 01:38 Címkék: blog fotó közélet homár profi válaszol

A Profi válaszol #7

Szólj hozzá!

Uptime - majdnem egy év

szerda, 2008. június 18. 20:27 Címkék: blog teszt szakma

Július 13-án, 15:11-kor jött volna el az a pillanat, amikor az itthoni szerverem 1 éve újraindítás nélkül, egyfolytában üzemel, erre ma Marica azzal hív, hogy beesett valami a szünetmentes táp mögé, ő pedig véletlenül rátenyerelt a zöld kapcsolójára, és most csend van... Valahogy így nézhetett ki akkor az állapotjelző:

$ uptime
10:52AM  up 339 days, 19:41, 0 users, load averages: 0.15, 0.08, 0.09

Amióta hazaértem, ismét megy, ebben a pillanatban 1 óraja és 51 perce...

1 komment

Engedni kell a színvonalból...

szombat, 2008. június 14. 00:08 Címkék: blog vélemény tv sorozat lost közélet szakma

Úgy látszik, túl jól tudok kérdezni. Amikor Steve Ballmer Magyarországra érkezett, a Corvinus Egyetemen tartott előadása előtt az Origo stábja várta a Vendégszoba elnevezésű rovatába, melyben a meghívott vendégek élőben válaszolnak a chetelők kérdéseire. A látogatást megelőző napokban egy E-mail nyereményjátékot is hirdettek azok számára, akik nem tudtak gépközelbe férkőzni az adott időpontban - akárcsak én, mivel az előadás színhelyére siettem.

A kérdések megfogalmazásánál azt a triviális (de mint utóbb kiderült, mindenki által ignorált) alapgondolatot tartottam szem előtt, hogy olyanokat kell neki feltenni, amire ő és csak ő tud válaszolni. A listámon ilyenek szerepeltek, mint hogy mit csinál Bill Gates, mióta már a nem vesz részt a Microsoft mindennapi ügyeiben; mi a helyzet az MSN-en blokkolt Youtube linkekkel (ez elég friss hír volt); hogyan alakul a Yahoo felvásárlás és beleszólhat-e Carl Icahn; a Windows Home Server cheap és handsome, mégis használhatatlan; beszéljen kicsit az OOXML és az ODF párharcról; hogy is volt az a sztori a 899 millió eurós EU bírsággal; a Campus szerződés körüli bonyodalmak márciusban; jön-e külső Bluray olvasó az Xbox360-hoz így, a HDDVD bukása után; Európában mit tesz a Microsoft a konzolháború megnyeréséért; a Yahoo helyett jó lesz a Facebook vagy a Myspace; tévednek-e a cégek, amikor nem vezetik be a Vistát, ki fogja húzni az XP a kibővített életciklusát; valamint mondjon valami frankót a Windows Codename 7-ről. Ezek szerepeltek a vázlatok között, majd a lényeget kiemelve az alábbi levelet küldtem be az Origonak:

Dear Mr. Ballmer,

Thanks to the Origo staff, I plan to ask the following questions:

- Bill Gates stepped down since half a year. Despite does he show up sometimes at the office? Do you talk to him? Do you ask him for advice or his opinion?

- HD-DVD died thanks to Warner, but you were one of the supporters. I’ve heard you plan to sell Bluray drives for the Xbox360. Is that true?

- Microsoft had some bad luck recently. We know the story about Yahoo, the fight between OOXML and ODF, the Hungarian Campus programme or even the weak Xbox360 selling in Europe. How do you see the coming half year? We heard gossips about buying Facebook or Myspace (News Corp.). What can you tell us about those? Will Windows Codename 7 be a great success?

Thank you very much.

Best regards,
Jano Labs

Élőben nem akartam ezeket megkérdezni, mert az hülyén vette volna ki magát, ha az vendégszobában és az előadáson is elhangzik szó szerint ugyanaz a kérdés. Persze hiba volt, mert a chatelők érdeklődési köre egy átlag felhasználóé volt, amelyek megválaszolásához nem Steve Ballmert kell előszedni, hanem a szomszéd Lacikát, aki igaz óvódás, de ő szereli a falu összes számítógépét.

Na de amiért ez a post aktuális, az az AXN nyári Lost nyereményjátéka. Promóciós pólókért - az előbbihez hasonlóan - kérdéseket kellett kitalálni a sorozat producerének, Carlton Cuse-nak. Itt természetesen megint kitettem magamért, és nekiszegeztem egy igenis aktuális, engem érdeklő kérdést, melyre nem sokan tudnának válaszolni. Valamelyik nap vissza is látogattam elolvasni a hozzászólásokat, kíváncsi voltam mi érdekli a többieket. Ekkor futottam bele Simonka Péter kérdéseibe, aki feltehetőleg csak most ismerkedik az internettel, mivel honlapjául a http://nincsen/ címet jelölte meg, de nincs is ezzel baj. A baj azzal van, hogy nem csak az internettel, hanem a világgal is csak most ismerkedik, mivel kérdései az alábbiak: Hogyan készül a Lost? Tervezik-e kiadni a további évadokat DND-n? Oké, vannak emberek, akik ilyen kérdéseket intéznének a Lost produceréhez, de a mai bejegyzés szerint az AXN Simonka Péter kérdéseit találta a legjobbnak, és pólóval jutalmazza. Ez verte ki a biztosítékot, és írtam oda az alábbi hozzászólást:

Jano
2008 június 13. (péntek), 22:08

Nem mondják komolyan, hogy az itt olvasható Simonka Péter kérdések elérik a színvonalat, hogy feltegyék a Lost producerének?! A “Hogyan készült?” egy baromi általános kérdés, amiről könyveket lehet írni, és írtak is. Az Alexandria könyvkiadó gondozásában jelent meg magyar nyelven, a szerző Mark Cotta Vaz. A “tervezik-e kiadni DVD-n?” kérdés meg nem kérdés. Komolyan ér ez az ötlet egy pólót? Ezúton kérek elnézést az általam feltett kérdés miatt, gondolom túlkomplikáltam. Ezúton az lenne a kérdésem Carlton Cuse-hoz, ha Magyarországra érkezik, hogy hogyan érzi magát hazánkban. Köszönöm.

A dologhoz hozzá tartozik, hogy a kérdés csekély értelmet kap, ha Péter a magyar megjelenésre gondolt, ez esetben viszont rossz helyre célozza kérdését.

Szóval ez a helyzet. Én kérdezek túl jól, vagy a színvonal van ennyire mélyen? Miért nem rakják be a kérdéseimet a moderátorok?

szerk: Jött a válasz, miszerint nem minőség alapján választották ki a nyerteseket, hanem sorsolással. Remélem a feltett kérdéseket nem ugyanezzel a módszerrel szedik össze.

1 komment

Google Treasure Hunt completed!

kedd, 2008. június 10. 03:21 Címkék: google blog közélet english szakma

Some minutes ago I managed to complete Google Treasure Hunt, the quiz where you can test your computer science knowledge. Four puzzles, testing UNIX, network, algorithm and graph theory knowledge. Programming skills are necessary, although I could do it without the use of C/C++, just with Excel and some tricks. I plan to publish my solving method, just when the competition is over... Till then, go and try it out!

1 komment

A reklámspot, melynek láttam elkészültét

hétfő, 2008. június 9. 21:36 Címkék: blog reklám videó

Na, elcsíptem a reklámot, aminek forgatásba botlottam majd' egy hónapja. A hat ügynökség, Genertelnek készített spotjáról van szó. Ma indult a kampány, és példaértékűen a biztosító honlapján is meg lehet nézni a promót.


Kíváncsi vagyok, Helpdesk Enikővel kezdenek-e valamit... Gondolom majd egy későbbi videóban.

1 komment

Törölt Bukás videók

szerda, 2008. június 4. 19:32 Címkék: apple tv közélet videó szakma

Ugye mindenki ismeri a Bukásból kiragadott jelenetet, amiben Hitler kiborul? Szemfüles emberek különböző értelmet adtak a videónak, amikor különböző témájú feliratokkal látták el azt. Én is csináltam egy ilyet a WeWantAppleHungary kampány keretében.

Nos, ezekkel máig tele volt a YouTube, de a német Constantin Film embere nekiállt, és levetette az összes ilyen videót. A TimeTube már sosem fogja ezt a képet mutatni. A Webisztánon talált YouTomb statisztikái szerint az elmúlt 15 órában 64 klipet sikerült letiltaniuk, ezáltal rekordidő alatt elég impozáns helyre kerültek a listán. Az előbbi linken böngészhetőek a kárba veszett videók, megtekinthető a címük, leírásuk, címkéik, valamint három kiragadott kép is. Közte van az enyém is, ami időközben már a DailyMotion vendégszeretetét élvezi:

A másik eset a Showder Klub epizódokkal kapcsolatos. A TV2-vel ellentétben az RTL Klubnak nincs jól működő, online nézhető videóarchívuma, ezért az élő adásról lemaradóknak csak a népszerű megosztószájt marad - de gyorsnak kell lenni, mert hamar leveszik. A YouTomb eddig csak egyetlen RTL-es törlést tart nyilván, valószínűleg azért csak ennyit, mert adatbázisuk korántsem teljes. Na, meg az én videómat (DailyMotion link) third party töröltette. Amikor rákérdeztem, hogy mégis ki volt (a Nav N Go-ra gyanakodtam), azt válaszolták, hogy bizony András Péter Kovács (jogász, ugye).

Mi a megoldás? A Sorozatjunkien minden videót átraknak a saját Freevlog fiókjukba, az Indexes blogok pedig Indavideóra. Előbbi esetben szóvá is tettem, hogy pl. minek szedik át a biztos forrásból származó YouTube videókat, és rontják le ezáltal drasztikusan a minőségüket, erre a hivatalos Fringe honlapon linkelt videók accountját, a frngonline accountot szüneteltetik. Winnie, nem szóltam...
Kellene csinálni egy Uploadjockey-hoz hasonló oldalt, csak éppen videómegosztó szájtokhoz kapcsolódva...

2 komment

Lost 4. évad zárórész - képekben

péntek, 2008. május 30. 17:21 Címkék: blog tv sorozat kép lost english

Hurley's gotta pee
Hurley's gotta pee

Szólj hozzá!

A Profi válaszol #6

szombat, 2008. május 24. 20:33 Címkék: blog fotó közélet homár profi válaszol

A Profi válaszol #6

Szólj hozzá!

Topfield TF7700HSCI bugreport

hétfő, 2008. május 19. 01:26 Címkék: vélemény teszt kép english szakma

I own a Topfield TF7700 HSCI satellite receiver since half a year. One day I was surfing on the web, when I accidentally got to your homepage and saw the news from the PVR supporting firmware. Okay, users should sometimes visit the equipment manufacturer’s website, but I don’t think most of them do so. As long as I considered this as an unplanned extra function, I wasn’t upset, but later I discovered that the LCD screen contained the HDD status bar, I decided to express my thoughts. You should have noticed your costumers, that the receiver in the box is not PVR capable, but you plan to develop a new firmware that can record, so keep visiting the website. That would have raised the selling, I think. In addition it’s horrible to use PVR function with the old remote control. Yes, new builds are packed with PVR supporting (play, pause, rewind, forward buttons, etc) ones. What would have cost to ship all models with PVR ready remotes and the leaflet mentioned above?

Topfield TF7700HSCI's old and new remote control

Now, after realising how lucky I was to have discovered the update, I ran to my device and flashed the firmware from a pendrive. Everything worked well. I recorded different sorts and types of broadcasting, and found out that some have disappeared from the root directory. There were some that were never displayed in the listing, and the other type, that could be seen, replayed well, but were overwritten later. After moving those to a subdirectory solved a problem, but this cannot be a solution.

Next week I’ve purchased a portable USB2.0 rack for my existing 20GB IDE hard drive. It was quickly recognized by the receiver but I could hardly record anything. Shows were immediately gone from the file list as I stopped the recording. Some did survive this, but the replay ended after a few seconds, although the file size was relatively large. When switching on the time shift function, pressing the pause button stopped live feed and started recording, but when I pressed it again, saw some flashing and later the live feed. I could not replay any recorded, not live programme at all. Formatting the drive didn’t help either, but everything worked fine when I was using it with the computer. Time shifting didn’t work with my flash drive, I know, those devices are hard to read and write at the same time.

The other function I missed very much was the playback function. Although many codecs (video and audio) are supported in the device, none of the files very accepted by the player, I tried to play, although I converted them to TS files, tried to rename it to REC, but did not achieve success. AVI files were declined immediately. Please develop a firmware that supports at least TS containers with already supported MPEG2, MPEG4 or H264 video codecs and AC3 or DTS audio codecs.

Furthermore Hungarian localization is a very thankful and greeted feature in the firmware – in the newest as well, but the translation is very poor and incomplete. Special Hungarian and other characters in European languages are not displayed at all, or replaced with crap in the electronic programme guide, in teletext pages or in file names. Please correct those mistakes!

I’m looking forward to those bugfixes and feature extension packs that would make the TF7700HSCI a very good working HD receiver, recorder and even a player.

2 komment

Az űrrakéta és a római ló hátsója

csütörtök, 2008. május 15. 17:41 Címkék: blog

Az amerikai vonatok nyomtávja (a sínek közötti távolság) pontosan 143,5 cm (4 láb és 8,5 hüvelyk). De vajon mi az oka annak, hogy ezt a távolság pont ekkora lett? Mi olyan vonzó ebben a számban? A válasz meglehetősen egyszerű és könnyen kitalálható:

Az USA-beli nyomtáv pontosan megegyezik az Angliában használatos nyomtávval, mivel az első vonatokat angliai bevándorlók kezdték építeni az Újvilágban. Na jó, de ettől a kérdés még kérdés marad. Most azt kell megválaszolnunk, hogy Angliában miért lett 143,5 cm a nyomtáv. Azért, mert az első vonatokat Angliában azon tervek és sablonok szerint készítették, amelyeket a hintók és kocsik gyártására is használtak. Így hát felmerül a kérdés, hogy a hintók és kocsik nyomtávja miért lett pont 143,5 cm? A válasz megint nagyon logikus:

Ha más lett volna a nyomtáv, akkor ezek a járgányok nagyon hamar tönkrementek volna az angliai kőutakon, mivel azokban, pont ilyen távolságra, volt két vájat, melyeket a régebben ott járt kocsik vájtak ki. Nem meglepő azonban, hogy az Angliában található kőutakat, szinte egytől egyig, az ókori Róma építtette. A kőutakba vájt vájatokat pedig az első római kocsik és harci szekerek vájták. Már az ókori rómaiak is szabványok szerint építették az utakat és a harci szekereket, ezért aztán mind ugyanakkora lett, ami a vájatok távolságának egyformaságát is maga után vonta. A vájatok aztán évszázadokon keresztül kényszeríttették az utókor járműtervezőit az ősi szabvány betartására... A tanulság tehát, hogy ezek után, ha azt kérdezed, hogy ki a fene rittyentette ezt vagy azt a számot (pl. 143,5 cm), még az is lehet, hogy pont rátapintottál a valóságra: a római kocsik távolsága ugyanis pont azért lett akkora amekkora, hogy két ló hátsója kényelmesen elférjen egymás mellett a kocsi előtt. Megvan hát a válasz! Római lovak feneke szülte ezt a különleges számot. Ha pedig már eléggé izgalomba jöttél attól, hogy birtokába jutottál a modern világ egyik nagy titkának, még egy adalék:

Bizonyára láttad már azt a két vastag rakétát az amerikai űrrepülők oldalán, felszállás közben. A nevük Solid Rocket Boosters - SRB. Ez a két rakéta hajtja fel az űrbe az űrhajót. A rakétákat a utahi Thiokol gyárban gyártják és tervezői sokkal, de sokkal vastagabbra szerették volna csinálni. A probléma csupán az volt, hogy a rakétákat vonaton kellett a kilövőállomásra szállítani. A vonat pályája néhány olyan szűk alagúton keresztül vezet, hogy a sínek épphogy elférnek benne. Ezért aztán a rakéta sem lehetett szélesebb, mint a nyomtáv. Így esett meg, hogy a világ egyik legfejlettebb technológiájával gyártott rakétájának a szélességét egy római ló segge határozta meg.

Forrás: vicc.hu. Vajon mennyi az igazságtartalma? Elsőre igaznak tűnik... Jobban megnézve és utánakeresve kiderül, hogy sántít a dolog...

3 komment · 12 trackback

Reklámfilm forgatásba botlottam

szombat, 2008. május 10. 21:49 Címkék: blog fotó vélemény reklám film közélet

Pénteken délután öt óra tájban hazafelé jövet forgatásba botlottam az Ipoly utcában. Mivel ráértem, megálltam kicsit (értsd: másfél órára) nézelődni, most pedig megosztanám élményeimet, akárcsak a Sorozatjunkie olvasók tették a Painkiller Jane forgatás után.

Az első jelenetben, amit láttam, egy sötétzöld Fiat kabrió és egy átlagos, ezüstszínű kocsi állt - a forgatókönyv szerint a dugóban - ahol az előbbiben ülő fazon Csááóóó! felkiáltással üdvözli a világot. Igen, könnyen kitalálható, a spot egy biztosítótársaságnak készült. A második jelenetben Helpdesk Enikő ült a számítógép mögött, és fogadta az előbb megismert ürge hívását, azzal a beköszönéssel, hogy Eljött a kötelezőváltás időszaka.

Reklámfilm forgatás az Ipoly utcában

Egyébként nagyon profi munkát láthattam: az egyik biztonsági őrrel, Tamással beszélgettem erről-arról. A mondottakból és a látottakból az alábbi kép állt össze: a helyszínen dolgozott 6-7 cég legalább 30 embere a forgatás alatt. Az előkészületek már csütörtök reggel kezdődtek: a Smira Media Guard emberei lezárták az Ipoly utca Kárpát utca és Pannónia utca közötti szakaszát (lásd Google Maps) - 24 órájuk volt a parkoló kocsikat kitessékelni, és újakat nem beengedni. Az érdemi munka valamikor péntek reggel kezdődhetett, melynek felszerelését a VisionTeam biztosította - honlapjuk egy rakás sz.., de a helyszínen elég profinak látszottak.

A sürgő forgó emberek nagy részéről könnyen meg lehetett állapítani, ki kicsoda: Rendező Iván ült a székében és nézte a monitort, néha megkérdezte mire várunk, és osztotta az embereket. Asszisztense volt kb. a legaktívabb, ő irányított mindenkit, rádión keresztül adta az utasításokat, ő mondogatta a szokásos Csendet! Videó! Felvétel! vezényszavakat. Volt még két (vagy talán 3) sminkes csaj, egyikük Robin Hood 2. évados esőköpenyben (Magyarországon forgatták ugyanis az említett sorozatot). Operatőr Laci egyértelmű volt, kicsoda, és mellette dolgozott a segédje. Volt egy srác, aki a csapóra írta az egyre növekvő snittszámokat, tartotta be minden felvétel elején, és csapott. Két jelenet között megjelent a cateringes csaj, és palacsintát hozott az embereknek. Tamás mondta, hogy napi háromszor kapnak kaját, finomat és eleget, amit a közelben parkoló két busz egyikében készítenek el.

A profizmus ellenére volt egy olyan érzésem, hogy nagyon lassan halad a produkció. Az ott töltött 90 perc alatt szerintem 2 percet se tett ki a rögzített nyersanyag. Volt egy kis álldogálás, eltűnt egy két ember, a rendezőt például 20 percig nem is láttam. A világítást és egyéb dolgokat viszont hamar szétkapták és összepakolták a már említett cég emberei. Egyvalamit nem értettem, és Tamás se tudta mi volt, ezért remélem, a kommentekbe leírja valaki: A felvétel végén a rendezőasszisztens a Keretet nézünk! utasítást adta ki, ekkor megfagyott a levegő, a kamerán bütyköltek valamit, majd a Keret tiszta, mára végeztünk! mondat után mindenki megnyugodva folytatta a pakolást. Mi a fene az a keret?

Szóval kíváncsian várom a reklámspotot, vajon hogy fog visszaköszönni a képernyőről... Tamás már nem is néz tévét, mert zavarja, hogy eszébe jutnak a forgatás körülményei és helyszínei, vajon én is így leszek vele?

2 komment

Jano Labs blog: 1 éves!

csütörtök, 2008. május 8. 09:22 Címkék: blog közélet a blog

Ahogy a címben: 1 éves lett a blog! Azaz pontosan 366 napja - idén szökőév, ugye -, hogy a kezdeti janolabs.blogspot.com címen megszületett a magyar érettségiről szóló bejegyzés egy bme.hu tartományon belüli számítógépről.

A blogot érintő történéseket az "a blog" nevű címkén lehet nyomon követni - itt ki is derül, hogy a publikus indulás, már ezen a címen, május 21-én volt a KTH RSS feed poszttal. Így szülinapi alkalmából tök jó lett volna néhány statisztikai adattal foglalkozni (mint tettem egy hónap után), viszont a statgép baromi rég óta nem üzemel, a blog.hu statisztikái meg elég használhatatlanok...

És hogy az első bejegyzéshez témájában igazodjunk: a Kóter Blogra még a megírás előtti napon felkerült a magyar, a matematika és a történelem érettségi! Tessék azonnal letölteni!

És mi lesz a továbbiakban? Minden marad a régiben. Vagy legyen valami újítás? Van ötletetek? Várom a kommenteket!

1 komment

Google Reader újítások

kedd, 2008. május 6. 04:06 Címkék: google blog vélemény teszt kép közélet szakma

Amíg Magyarországon a többség az igazak álmát alussza, de már Kaliforniában is mindenki hazafelé igyekszik a melóból, beköltözött néhány hasznos újdonság a Google Readerbe.

Google Reader style named Sea

A Share jelöléssel eddig is elláthattuk a számunkra érdekesnek talált írásokat, ezek így megjelentek a publikus gyűjteményünkben. Mától három stílusba varázsolhatjuk a kirakatunkat: fagyizós lányok, ninják, vagy éppen a tengeri élővilág köszönhet vissza róla.

Google Reader style named Ice Cream

A megosztott posztokhoz ezentúl kommentárt is fűzhetünk: kiderül, hogy a Speed Racer trailerét viccből, szánalomból, gúnyból vagy éppen teljesen komolyan gondolva mutattuk meg barátainknak. Sőt, már nem csak a Google Readerből oszthatjuk meg a talált érdekességeket, hanem bárhonnan az internetről! Első, nem túl kreatív próbám a YouTube-ra vezetett, ahol egyetlen kattintásra egy szupercuki majmot találtam és jelöltem be. Jaigen, önmagában is írhatunk jegyzetet, nem kell valamihez hozzáfűzni.

Google Reader style named Ninjas

A leírtak kipróbálva; és az eddig, de a továbbiakban is vezetett kedvenc postjaim megtekinthetők jobb oldalt a Friss olvasnivaló szakaszban, vagy közvetlenül a Jano's shared items oldalon, melynek egyszerűsített címe a janolabs.tx.hu/bestofblogs/, de elérhető a Jano Labs főoldalról is.

2 komment · 1 trackback

Fotó: a gitár

szerda, 2008. április 30. 11:48 Címkék: fotó zene

Színesben, hogy feldobjuk az előző képek uralta komor hangulatot, de azért maradjunk a zenénél...

5 komment

Fotók: a keverőpult

csütörtök, 2008. április 24. 22:39 Címkék: fotó zene

Várom a véleményeket! A képek egyébként (többé-kevésbé) szürkeárnyalatosak, sok pirosból és kékből, de kevés zöldből konvertálva...

3 komment

Kérem várjon FORRÓ !!

szerda, 2008. április 23. 13:53 Címkék: blog fotó közélet homár

A Homár tegnapi remek backdoor posztja után félve teszem közzé saját fotómat a kínai kajáldából:


Szólj hozzá!

A Profi válaszol #5 dupla

kedd, 2008. április 22. 11:42 Címkék: blog fotó közélet homár profi válaszol

A Profi válaszol #5

Szólj hozzá!

Mozifanatikusok éjszakája LIVE

péntek, 2008. április 18. 17:14 Címkék: blog vélemény live film közélet

Élőben jelentkezem majd a filmek közti szünetben élménybeszámolókkal. A tervezett filmek a következők:

18:00 Nyolc tanú (Vantage Point)
20:00 Az éjszaka urai (We Own the Night)
22:15 A bakancslista (The Bucket List)
00:15 Az utca királyai (Street Kings)
03:00 Bolondok aranya (Fool's Gold)

18:08 A Mammutban kb. haromnegyedkor nyitottak ki a kapukat. Eloszorre hatalmas tomegnek tunt, de csak a terem fele telt meg. Mostanra viszont az egesz. Tok gaz, meg mindig teljes vilagitas van, pedig mar le is ment par trailer. Na, jon a Nyolc tusz tanu...

19:46 Hmm, miert nem Rewind a cime? :) Szoval egy nagyszeruen osszerakott, fordulatokkal tuzdelt film ez a Nyolc tanu, de a visszatekeresek azert kicsit hulyen jottek ki... A vege nagyon klises. Volt taps :) Uldozes az jo, rancigaltak a kamerat, meg a Corsaban ritkan valtottak... A 20 oras filmre mi ertunk az ajtohoz masodikkent, garantalt a tuti jo hely...

22:12 Haat igy a Nyolc tanu utan eleg lassunak tunt, de egyebkent egy utos dramat lattunk... Jo a nyitojelenet :) Kezdenek fogyni az emberek, vagy csak A bakancslista nem erdekel senkit?

00:21 Isteni drama/vigjatek a ket geniusztol. Ezt latni kell! Fetrengve rohoges vegig, megis komoly befejezes. A termek kozt maszkalva az az erzesem, mintha ovodak es emo szektak szerveztek volna ide kirandulast...

02:28 Jok ezek a babzsakfotelek az eloterben... Jo kis akciozas volt Forest Whitakerrel es Keanu Reevesszel... Kellemesen legkondicionalt terem es baromi jol belott melyhangok. A csapat 60%-a most lepett le, puhanyok... :) Nekunk meg egy Bolondok aranya jon levezeteskeppen.

05:39 Immar itthonrol. This was exactly the movie, you want to see at 3 am. :) Kb. olyasmi, mint az Into the Blue (A tenger vadjai). Joejt,

4 komment