A blogger

Harmadéves informatikus-hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Érdekli a fotózás, a trance és dance stílusú zene, valamint a filmek és sorozatok - nagyjából erről is szól blogja. E-mail

Add to Google

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Jano Labs. Make your own badge here.

Keresés

Friss olvasnivaló

Utolsó kommentek

Címkék

apple (11) a blog (12) blog (68) blogajánló (9) english (5) film (20) fotó (31) gödöllő (2) google (10) hellókarácsony (2) homár (16) időjárás (3) igo (4) iphone (3) iwiw (10) játék (3) jégeső (2) karib tenger 3 (2) kép (43) közélet (52) live (4) lost (6) macbook (4) pda (6) profi válaszol (7) reklám (9) shrek 3 (2) sorozat (9) subba (7) szakma (46) teszt (18) torrent (3) transformers (3) tv (14) vélemény (54) videó (22) zene (4) Címkefelhő

Feedek

iWiW mobil - teszt

szerda, 2007. június 6. 02:09 Címkék: iwiw vélemény teszt kép pda szakma

A tesztben feltárt hibák javarésze javításra került - az újabb bejegyzésemben kitérek rá, melyek.

Tegnap délután három fejlesztést is bejelentettek az iWiW Gépház blogon. Az első az új biztonsági szabályokról szólt, a másik egy új funkciót, az ismerősök közös ismerőseit mutatta be, de számunkra a harmadik, a mobil funkciókról szóló hír az érdekes. Ezentúl mobil eszközökön (okostelefonokon, tenyérgépeken) is elérhető az iWiW, leegyszerűsített felhasználói felületen. A szokásos címre kell ellátogatni a mobil böngészőből is, a rendszer ugyanis felismeri, honnan érkezett a kérés, és ez alapján küldi a normál vagy a mobil változatot. Trükközni viszont lehet, a http://iwiw.hu/mobile/ címen bárki megtekintheti a butított kinézetet.

Délután már izzítottam is a PDA-m, hogy kipróbáljam az oldalt, de rengetegszer találtam magam üres lappal szemben, és frissíteni kellett, hogy végre egyszer bejöjjön a kért lap. Gondoltam ilyenkor nagyobb a szerver terheltsége, megpróbálom este. 23 órakor próbáltam újra, igaz kevesebbszer, de a hiba továbbra is fennállt. Egy linkre kattintva üres oldal jön be, majd többszöri (néha 10×) újratöltésre jön csak be a kívánt oldal, de gyakran a kezdőoldalra dob.

Értelmetlennek találtam, hogy mindenütt (ismerőslista, üzenőfal, üzenetek) a keresztnevek rövidítésre kerülnek. Átlagosan ez 4-5 karakter spórolást jelenthet, teljességgel fölösleges. A keresés funkció egyáltalán nem működött, a Szabó Géza, valamint a Robi kifejezésekre mindkét böngészőben azt az üzenetet kaptam, hogy nincs találat. És nem hittem neki. Az oldalak egyébként valahogy jobban néztek ki Operában, mintha arra optimalizálták volna. Explorerben eléggé rá volt nagyítva, pedig semmi ilyesmit nem kapcsoltam be a böngészőben. Érdekesség, hogy utóbbi megjegyezte az E-mail címem, mikor újból fölkerestem az oldalt.

A mobillal viszont csak a bejelentkező képernyőig jutottam, ugyanis a rendszer által használt jsp fájlokat le akarta tölteni, nem volt hajlandó megjeleníteni.

A tovább mögött pedig rengeteg kép.

Nyitóoldal Operából.

Belépés után.

Ismerőslista, képek nélkül. Pont betölti a kijelzőt.

Ismerősök listája, képekkel. Megfigyelhető a keresztnevek rövidítése. Így lesz a Zsuzsi és Zsófi egyaránt Zs.

Ismerős elérhetőségei.

Ismerős adatlapja.

Ismerős képei,

és egy kép kinagyítva.

Közös ismerősök.

Üzenet írása.

Ünnepek / születésnapok.

Beérkezett üzenetek.

Üzenőfal.

Keresés. Nem működött.

Na itt kellett folyton refreshelni.

Bejelentkezőoldal Pocket Internet Explorerből.

Nyitóoldal közepes szövegmérettel.

Nyitóoldal legkisebb szövegmérettel. Még így is nagy, bár már eltűnt az oldalsó görgetősáv.

Ismerősök, képekkel. Kicsit túl vannak nagyítva a fotók.

Üzenet írása.

Nyitóoldal Nokia 6230-cal nézve.

Lejjebb görgetve.

A képek beszúrásánál nagy hasznát vettem a Jegyzettömb Csere funkciójának! :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://janolabs.blog.hu/api/trackback/id/tr593453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BendePapi · http://iwiw.blogter.hu/ 2007.06.09. 18:08:17

Szia Janó!

Kiraknám az iWiW @ Blogter oldalra, mert korrekt postnak tűnik (de nem egy az egyben). Esküvői készülődés miatt pár nappal lemaradtam az eseményekről (csak a bénázáskat olvastam az éles indulás körül, de ez már kiforrottabnak tűnik ;-), használahatok *pár képet* és természetesen egy *hivatkozást* vissza az oldaladra?

További jó hétvégét!

Üdv: BendePapi

Jano Labs · http://janolabs.blog.hu/ 2007.06.09. 20:45:49

Természetesen hozzájárulok; azóta írtam a hibák javításáról is...
És az 'egy az egyben' a teljes post kirakására vonatkozik, mint a korrektségre, nem? :)
Üdv, Jano

süti beállítások módosítása