A blogger

Harmadéves informatikus-hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Érdekli a fotózás, a trance és dance stílusú zene, valamint a filmek és sorozatok - nagyjából erről is szól blogja. E-mail

Add to Google

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Jano Labs. Make your own badge here.

Keresés

Friss olvasnivaló

Utolsó kommentek

Címkék

apple (11) a blog (12) blog (68) blogajánló (9) english (5) film (20) fotó (31) gödöllő (2) google (10) hellókarácsony (2) homár (16) időjárás (3) igo (4) iphone (3) iwiw (10) játék (3) jégeső (2) karib tenger 3 (2) kép (43) közélet (52) live (4) lost (6) macbook (4) pda (6) profi válaszol (7) reklám (9) shrek 3 (2) sorozat (9) subba (7) szakma (46) teszt (18) torrent (3) transformers (3) tv (14) vélemény (54) videó (22) zene (4) Címkefelhő

Feedek

Törölt Bukás videók

szerda, 2008. június 4. 19:32 Címkék: apple tv közélet videó szakma

Ugye mindenki ismeri a Bukásból kiragadott jelenetet, amiben Hitler kiborul? Szemfüles emberek különböző értelmet adtak a videónak, amikor különböző témájú feliratokkal látták el azt. Én is csináltam egy ilyet a WeWantAppleHungary kampány keretében.

Nos, ezekkel máig tele volt a YouTube, de a német Constantin Film embere nekiállt, és levetette az összes ilyen videót. A TimeTube már sosem fogja ezt a képet mutatni. A Webisztánon talált YouTomb statisztikái szerint az elmúlt 15 órában 64 klipet sikerült letiltaniuk, ezáltal rekordidő alatt elég impozáns helyre kerültek a listán. Az előbbi linken böngészhetőek a kárba veszett videók, megtekinthető a címük, leírásuk, címkéik, valamint három kiragadott kép is. Közte van az enyém is, ami időközben már a DailyMotion vendégszeretetét élvezi:

A másik eset a Showder Klub epizódokkal kapcsolatos. A TV2-vel ellentétben az RTL Klubnak nincs jól működő, online nézhető videóarchívuma, ezért az élő adásról lemaradóknak csak a népszerű megosztószájt marad - de gyorsnak kell lenni, mert hamar leveszik. A YouTomb eddig csak egyetlen RTL-es törlést tart nyilván, valószínűleg azért csak ennyit, mert adatbázisuk korántsem teljes. Na, meg az én videómat (DailyMotion link) third party töröltette. Amikor rákérdeztem, hogy mégis ki volt (a Nav N Go-ra gyanakodtam), azt válaszolták, hogy bizony András Péter Kovács (jogász, ugye).

Mi a megoldás? A Sorozatjunkien minden videót átraknak a saját Freevlog fiókjukba, az Indexes blogok pedig Indavideóra. Előbbi esetben szóvá is tettem, hogy pl. minek szedik át a biztos forrásból származó YouTube videókat, és rontják le ezáltal drasztikusan a minőségüket, erre a hivatalos Fringe honlapon linkelt videók accountját, a frngonline accountot szüneteltetik. Winnie, nem szóltam...
Kellene csinálni egy Uploadjockey-hoz hasonló oldalt, csak éppen videómegosztó szájtokhoz kapcsolódva...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://janolabs.blog.hu/api/trackback/id/tr90503868

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - Jano 2008.06.04. 19:34:52

[...]Törölt Bukás videók:[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daveny 2008.06.05. 13:29:34

Most is azzal foglalkozol, hogy törvénybe ütközően visszatöltsd a tartalmat, ahelyett, hogy fizikát tanulnál, mert holnap vizsga. ;)

ardeacinerea · http://www.pallas70.hu/osszetett-kepzesek.php 2009.09.28. 11:53:03

Youtube-ról lekapnak mindent szó nélkül. Volt fent videóm, aminek a zenei tartalmát törölték.
COPYRIGHT for ever.

süti beállítások módosítása