A blogger

Harmadéves informatikus-hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Érdekli a fotózás, a trance és dance stílusú zene, valamint a filmek és sorozatok - nagyjából erről is szól blogja. E-mail

Add to Google

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Jano Labs. Make your own badge here.

Keresés

Friss olvasnivaló

Utolsó kommentek

Címkék

apple (11) a blog (12) blog (68) blogajánló (9) english (5) film (20) fotó (31) gödöllő (2) google (10) hellókarácsony (2) homár (16) időjárás (3) igo (4) iphone (3) iwiw (10) játék (3) jégeső (2) karib tenger 3 (2) kép (43) közélet (52) live (4) lost (6) macbook (4) pda (6) profi válaszol (7) reklám (9) shrek 3 (2) sorozat (9) subba (7) szakma (46) teszt (18) torrent (3) transformers (3) tv (14) vélemény (54) videó (22) zene (4) Címkefelhő

Feedek

Egy hónap

péntek, 2007. június 22. 02:30 Címkék: google kép szakma a blog

Igen, pontosan ennyi idő telt el a blog indulása óta. Tudom, az első bejegyzés május 8-án, reggel született, de még eredetileg a Blogspoton. Az indulást viszont a KTH RSS feed bejegyzéshez köthető, vagyis azzal egyidőben lett publikus a blog létezése. Azóta íródott 33 post, néha 3 napig semmi, néha egy nap három is.

Jano Labs blog látogatottság, 2007. májusBalra a májusi látogatottság. A kék oszlopok az oldal összes látogatóját, míg a zöld vonal a összes oldalletöltést mutatja. Napokra bontva, természetesen. Május 21-én 22:44-kor küldtem az egyetemi levelezőlistákra az említett RSS feed hírét, erre még aznap majdnem száz, míg másnap 163 látogató volt kíváncsi. 26-án a Lost post megírása után linkeltem azt a Sorozatjunkie idevágó bejegyzéseinek hozzászólásaiban, ez hozta több napon keresztül a nagyjából 50-50 érdeklődőt.

Jano Labs blog látogatottság, 2007. júniusJúnius első pár napjában nagyjából napi 20 látogató volt. Mondjuk ez a júniusi grafikon már teljesen más skála, ugyanis az előzővel ellentétben már nem 250, hanem 1200 a plafon. Látogatási csúcs volt ugyanis a Doktor House bejegyzés kapcsán, ugyanis a comment:com és Sorozatjunkie kommentjeiben egyaránt linkeltem. 9-én, szombaton először linkelte a blogom valaki más, méghozzá a iWiW @ Blogter blogról. Közben persze én is elküldtem a mobil iwiw tesztjeim linkét a Gépház blogra. Az e hét hétfői látogatottság-tüskét a Homár blognak köszönhetjük, akik a BKV-s postjukban hivatkoznak Ice cool Combino című bejegyzésemre.

Közben persze itt-ott elszórtam blogomra mutató linkeket, például a Transformers klipre a filmbuzi hozzászólásaiban, vagy a Karib-tenger kalózaira és a számelméletes érdekességre a levelezőlistán.

A keresők körében is igen népszerű a blogom. Eddig 173 látogató érkezett a Google keresőn keresztül, és 13 a Tangotól (azmiaz?). A kereső kifejezéseket böngészve (ahogy már említettem) sokan keresték az érettségiről szóló véleményeket - gondolom ők csalódva távoztak. Többen kerestek subbára, iwiw mobilra, Karib-tenger kalózaira, Transformersre, Gémesi kutyájára. Néhány elvetemült hullákra és hullák fotóira lett volna kíváncsi. Na, gondolom ők se kifejezetten rovarokra gondoltak. Az ismeretlenebb keresők körében is jól áll a szénám. A miner blogkereső szerint BlogRank: 1. Szerepelt egy-egy bejegyzésem a blog.hu címlapon is június 5-én, 9-én és 13-án - már amit én is észrevettem.

Szóval szerintem ez egész jó így, 30 nap távlatában. Mondjuk a kommentek száma (eddig 30) nincs arányban a látogatók számával, vagy ez mindenütt így van? Nem szeret senki se hozzászólni, vagymi? Regisztrálni sem kell, a vizuális megerősítést is levettem... A jobb oldali sáv tetején meg már a Másodéves szóval kezdünk.

Néhány adat még a végére. Átlagos napi látogatottság 123 látogató, a leglátogatottabb hét (a Doktor House-os) 1916 érdeklődőt vonzott, ami a Statgép blog kategóriájában a 29. helyre volt elég. A leglátogatottabb nap meg ugye június 7-e, csütörtök, amikor 873-an klikkeltek ide. Az adatok aktuális alakulása megnézhető oldalt a statgép logóra kattintva.

A tovább után kevésbé fontos statisztikák, mint országok, böngészők, operációs rendszerek és felbontások szerinti megoszlás...

Látogatók megoszlása országok szerint:
Látogatók megoszlása országok szerint az első 1 hónapban

Operációs rendszerek. A Whistler lenne a Vista.
Operációs rendszerek eloszlása az első 1 hónapban

Az jó, hogy a Firefox van többségben.
Összevont böngészőstatisztika az első 1 hónapból

Az viszont nem jó, hogy 29% még mindig az IE6 user.
Részletes böngészőeloszlás az indulást követő 1 hónapból

Felbontások:
Felbontások eloszlása

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://janolabs.blog.hu/api/trackback/id/tr67103595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RiP · http://rip911.extra.hu/blog/ 2007.06.22. 07:23:19

A leglátogatottabb héthez akkor én is hozzájárultam (szivesen:), a Doktor House óta van mentve a blog rss-e. A house-szakacsi-kulka.gif nagyon nagy lett.

human · http://yummie.hu 2007.06.22. 19:12:16

manapság mennyivel könnyebb befutni egy blognak, főleg azoakt felhasználva (elejtett linkek) akik még több mint 1 évig szenvedtek az 1000 látogatóig való eljutással (filmbuzi ;).

amúgy akiket odacsalsz valahova (akár ide) azok nem nagyon kommentelnek, csak a visszajárók néha néha.

Jano Labs · http://janolabs.blog.hu/ 2007.06.22. 21:36:12

Whoa, Human! :)
Ez marketing kérdése :D Persze az említett blogok vissza vannak linkelve mindenütt, tisztességesen. Az oldalsávban is van helyük.

süti beállítások módosítása